ДекларацијаИме на производот:
Цимет плус таблети, со додаток на цинк и хром, додадок на исхрана

Произведувач:
MEDOSAN Swiss формула - Swiss Beaty AG, Bildstrasse 34, CH-9030 Abtwil, Швајцарија

Земја на потекло: Швајцарија

Увозник:
Био Клиника д.о.о.е.л, Коста Веселинов бр. 6 , Скопје

Нето количина: 90 таблети (=54г)

Состојки во 2 таблети ( =1,22г, дневна доза ):
Прав од кора на цејлонски цимет ( Cinnamomun zeylanicum ) 900мгg
Хром ( хром III хлорид) 40 μg 100%NRV
Цинк (cink glukonat) 10 мг 100%NRV

Состојки:
Цимет во прав (74%), капсула целулоза, цинк глуконат, останати компоненти: поливинилпиролидон, состојки за спречување на згрутчување: (магнезиум стеарат, силициум диоксид, талк), хром (III) хлорид)

Начин на примена: 2 пати по една таблета дневно.

Напомена:
Да не се пречекорува препорачаната дневна доза.
Не смее да се користи како замена за разновидна храна и балансиран и здрав начин на живот.
Да се чува подалеку од дофат на деца.

Начин на чување: Да се чува на суво место и температура до 25 С.

Рок на употреба: Втиснат на амбалажата

ВРАЌАЊЕ НА ПОЧЕТНАТА СТРАНА
Medosan