Декларација


КУРКУМА ПЛУС
Додаток на храна – Капсули со куркума во прав и витамин Е

MEDOSAN swiss formula
Swiss Beauty AG, CH-9030 Abtwil Произведено во Швајцарија Дистрибуција за ЕУ – Medosan Handels GMBH, DE 67059 Ludwigshafen

Содржина: 54 г / 90 таблети

Нутритивни вредности за 2 таблети (1,2 г)
Енергија 14,9 (3,6)
Протеини 0 г
Јагленохидрати 0,3 г
Масти 0 г
Витамин Е 10 мг (83% RDA*)
RDA* Препорачана дневна доза

Состав:
Во 2 капсули: Куркума во прав (82,5%), целулоза, премаз ( поливинил пиролидон),
состојки против згрутчување ( магнезиум стеарат, силикон диоксид), витамин Е.


Да се чува подалеку од дофат на деца.
Не смее да се користи како замена за разновидна храна. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза

Препорачана доза: Возрасни –2 таблети на ден со чаша вода. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза.


Да се чува на ладно и суво место

Рок на употреба: Втиснат на амбалажата