ДекларацијаMEDOFLEX КАПСУЛИ
Додаток на храна со glukozamin, kondroitin sulfat, прав од зелена школка и витамин E

Medosan Swiss формула
Swiss Beauty AG, CH-9030 Abtwil

Произведено во: Швајцарија

Дистрибуција за ЕУ
Medosan Handels GMBH, DE 67059 Ludwigshafen

Содржина: 35 г. 60 капсули

Нутрициски вредности - за 2 капсули (1,18 г):
Енергетска вредност 11 kJ / 2,6 kcal
Протеини 0,21g
Јагленохидрати 0,43g Масти 0,00g
Витамин E (DL-alfa tokoferil acetat) 5,2 mg (43% RDA* )
Glukozamin 320 mg (43% RDA* )
Chondroitin sulfat 214 mg (43% RDA* )
Прав од зелена школка (Perna canaliculus) 59 mg

RDA* Препорачана дневна доза

Препорачана доза: 2 капсули на ден со чаша вода.

Напомена:
содржи школка
Да не се пречекорува препорачаната дневна доза.
Не смее да се користи како замена за разновидна храна и балансиран и здрав начин на живот.
Да се чува подалеку од дофат на деца.


Да се чува на ладно и суво место.

Рок на употреба: Втиснат на амбалажата.
MEDOFLEX GEL
Medoflex гелот е комбиниран од извонредни состојки (екстрак од арника, сончогледово масло и масло од нане) познати по своите својства за раздвижување на зглобовите.
Активните состојки помагаат да се регенерираат вашите зглобови, р'скавицата и да се подобри еластичноста на лигаментите.

Medosan Swiss формула
Swiss Beauty AG, CH-9030 Abtwil

Производство: Medosan - Швајцарија

Извозник: Swiss Beauty - Швајцарија

Увозник: Био Клиника, ул. К.Веселинов бр.6 – Скопје

Содржина: 150 мл

Состав: На амбалажата


Да се чува на суво место до 25'с.

Рок на употреба: Втиснат на амбалажата.Враќање на почетната страна

Телефон за информации и нарачки

(пон-пет: 8-18 h)

02/ 3216-923