• Urasan Plus

    Декларација

    Urasan Plus капсулите се изработени од квалитетни состојки со најсовремена технологија и се едноставни за употреба.

    ВРАЌАЊЕ НА ПОЧЕТНАТА СТРАНА
    Medosan

Декларација Urasan PlusMEDOSAN swiss formula -Swiss Beauty AG, Bildstrasse 34, CH-9030 Abtwil

URASAN PLUS КАПСУЛИ
Додаток во исхраната со семки од тиква, витамин Е и цинк

Произведено во Германија

Извозник: Swiss Beauty – Швајцарија

Увозник: Био Клиника, Коста Веселинов бр. 6 Скопје

Дистрибуција за ЕУ : Medosan Handels GMBH, DE 67059 Ludwigshafen

Содржина: 19,8 г. 60 капсули

Нутрициски вредности за 2 капсули = 0,66 г ):
Семки од тиква во прав 200 мг
Екстракт од семки од тиква 30 мг
Витамин Е 12 мг (100% RDA*)
Цинк 5 мг ( 50% RDA*)

* RDA: Препорачана дневна доза

Состав:
30,3% семки од тиква во прав и екстракт од семки од тиква 4,5%, со 2,2% малтодекстрин, капсула (желатин, боја титаниум диоксид), цинк глуконат, ДЛ алфа токеферол ацетат (витамин Е), силициј диоксид.

Препорачана доза: 2 капсули на ден со малку течност


Да не се пречекорува препорачаната дневна доза.
Не смее да се користи како замена за разновидна храна и балансиран и здрав начин на живот.
Да се чува подалеку од дофат на деца.


Да се чува на ладно и суво место.

Рок на употреба: Втиснат на амбалажатаВРАЌАЊЕ НА ПОЧЕТНАТА СТРАНА

Телефон за информации и нарачки

(пон-пет: 8-18 h)

02/ 3216-923