• MedoFlex

  Вратете ја подвижноста на своите зглобови благодарение на моќната формула на природна база!

  MedoFlex, базиран на 100% природни состојки, содржи глукозамин и кондроитин. Ефикасен во отстранување на вкочанетоста и болките одвнатре, допира до сите влакна и нервни завршетоци.

  • Помага при регенерација на зглобовите
  • Ги опушта вкочанетите зглобови
  • Ја подобрува подвижноста
  • Ја отстранува болката
  • Ја подобрува рамнотежата
  Medosan

MedoFlex


MedoFlex

МОЖЕТЕ ДА СИ ПОМОГНЕТЕ И ДА ЈА ПОДОБРИТЕ ВАШАТА ПОДВИЖНОСТ

Повеќе од 70% од популацијата постара од 60 години пати од артроза! Хроничните болки и воспаленија како што се ревмата, артритисот и артрозата се најчести болести од кои патат голем број на луѓе.

Артрозата е најчест облик на болест на зглобовите и најчесто заболување кај постарите лица. 5 милиони луѓе за жал имаат силни и хронични болки кои им го ограничуваат секојдневното движење. Не треба да се борите со симптомите. Треба да се борите со причинителот и да пронајдете соодветно решение за проблемите со зглобовите.

Според Светската здравствена организација околу 10% од светската популација со 60+ години има проблеми со остеоартритис. Студиите покажуваат дека 20-30% личности имаат проблеми со остеоартритис на рацете, а 50% кај личности постари од 60 години.

Природните глукозамин и кондроитин помагаат кај проблеми со зглобовите и делуваат при отстранување на самиот причинител.

MedoFlex

ЗЕЛЕНА ШКОЛКА ОД НОВ ЗЕЛАНД

Конвенционалната терапија може да има нус појави, а интересот за природно лекување е навистина голем. Природната помош за болните зглобови со векови наназад е познат кај староседелците од Нов Зеланд, Маорите. Маорите кои живеат на крајбрежјето поретко заболуваат од артроза и реума, отколку оние кои живеат во внатрешноста. По долгогодишните истражувања е откриено дека причината за тоа е начинот на исхрана. Исхраната на Маорите на крајбрежјето, претежно се состои од морски школки, особено зелената школка, додека оние во внатрешноста имаа различен начин на исхрана. Зелената школка ( Perna Canalicunus ) e богата со гликозаминогликаним, важна состојка за зачувување на р’скавицата и зглобовите.

Истражувањата покажуваат дека примената на гликозаминогликаним ( глукозамин и кондроитин ) може да овозможи зачувување на р’скавицата на зглобовите, а за намалување на воспаленијата влијаат и омега-3 масните киселини.

MedoFlex гел

Тајната за флексибилни зглобови и потполна подвижност е во револуционерниот Medoflex гел.
Содржи внимателно одбрани билни состојки како резултат на долгогодишни истражувања. Гелот има смирувачко дејство на кожата и не остава чувство на пецкање.

Со коритење на MedoFlex гелот во комбинација со новите MedoFlex капсули ќе добиете тројна заштита која ви обезбедува здравје на зглобовите. Со помош на глукозаминот, кондроитинот и витамините, конечно ќе ги победите болките во зглобовите на природен и безбеден начин.

MedoFlex

MedoFlex ја подобрува подвижноста на зглобовите


img

КОЛЕНА

болки во зглобови

img

КОЛКОВИ

болки и воспаленија

img

ГРБ

болки во грбот

img

РАМЕНА И ВРАТ

подобрување на подвижноста

img

РАЦЕ И ПРСТИ

против вкочанетост

img

СТАПАЛА

против отеченост и болки


ДЕКЛАРАЦИЈА


Декларацијата за MedoFlex капсулите видете ја ОВДЕ.


НАРАЧАЈТЕ СЕГА MEDOFLEX


MedoFlex содржи глукозамин и кондроитин

Со бесплатните поштенски трошоци заштедувате дополнителни 150 ден. !

Состојба на ден : ДОСТАПНО

Очекуваниот рок на достава е 2-5 дена.

Одберете *  
Име *  
Презиме *  
Адреса *  
Поштенски број *  
Место *  
Датум на раѓање
Телефон *  
Email *
Ве молиме одберете на кој начин сакате да ги добивате најновите понуди ( може да одберете повеќе ):
Newsletter
БЕСПЛАТЕН каталог по пошта
Телефонски контакт
При превземање на пратката се плаќа цената и трошоците за достава(150 ден)*
(* поштарината не се наплатува доколку го остварите правото на бесплатана поштарина)

Телефон за информации и нарачки

(пон-пет: 8-18 h)

02/ 3216-923


img

КРАТКО ВРЕМЕ НА ИСПОРАКА

Нарачаните производи ги испорачуваме во најкраток можен рок, најчесто следниот работен ден.

img

СИГУРНА ДОСТАВА

Превземаме одговорност за сигурна достава на вашата адреса во неоштетена состојба..

img

ШВАЈЦАРСКИ КВАЛИТЕТ

MedoFlex капсулите се изработени од квалитетни состојки со најсовремена технологија и се едноставни за употреба.